• 1400/08/23
  • - تعداد بازدید: 330
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مرکز آموزشی درمانی آنکولوژی امیر

در مورد دیابت بیشتر بدانیم!

.

دیابت یک بیماری مزمن است که وقتی پانکراس (لوزالمعده)، انسولین تولید نمی‌کند یا وقتی که بدن نمی‌تواند از انسولین تولیدشده استفاده موثرکند اتفاق می‌افتد‏.‏

توقف تولید انسولین یا استفاده نکردن از انسولین هر دو باعث افزایش گلوکز درخون می‌شود‏. آشنایی با دیابت پیش نیاز مراقبت و درمان موثر بیماری دیابت است.

اگر شما تازه متوجه شده‌اید که مبتلا به مرض قند یا همان دیابت هستید فکر نکنید که حالتان خیلی خراب است و دیگر نمی‌توانید مثل گذشته از زندگی لذت ببرید. میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به مرض قند مبتلا هستند و اکثر آنها به زندگی طبیعی و فعال خود ادامه می‌دهند. بعضی از این افراد بیش از 50 سال است که به این بیماری دچار شده‌اند.

مرض قند یا دیابت از قدیمی‌ترین بیماری‌های شناخته شده بشر است.

 

نام کامل آن “دیابت ملیتوس” (Diabetes Mellitus) دارای ریشه یونانی است؛ به معنای قند و سیفون، که توصیف‌کننده آشکارترین علامت این بیماری است و آن عبارتست از خروج مقدار زیادی ادرار شیرین، زیرا ادرار این بیماران به علت داشتن مقادیر زیاد قند (گلوکز) شیرین می‌باشد.

در اواخر قرن 19 میلادی، دو پزشک آلمانی که بر روی لوزالمعده تحقیق می‌کردند؛ متوجه‌شدند که لوزالمعده غده بزرگی در بدن است که در پشت معده قراردارد. در سال 1921 سه دانشمند کانادایی موفق به کشف یک ماده اسرارآمیز که از لوزالمعده ترشح می‌شود شدند و نام آن را انسولین گذاشتند. آنها متوجه شدند که انسولین از گروه‌های سلولی کوچکی در لوزالمعده که به آن جزایر لانگرهانس لقب دادند ترشح می‌گردد.

انسولین در سال 1922 برای درمان افراد مبتلا به آن به عنوان یک معجزه پزشکی نگاه می‌شد که می‌توانست آینده بیماران دچار مرض قند را دگرگون کند و جان بسیاری از جوانان مبتلا را نجات دهد.

 

30 سال بعد از آن تاریخ، مشخص‌گردید که یک نوع دیگری از بیماری قند وجوددارد که می‌توان با خوردن قرص، قند خون را پایین آورد. این کشف باعث شد که پزشکان متوجه شوند که بیماری قند دو نوع است و باید آنها را از یکدیگر تشخیص داد.

نوع 1 مرض قند یا نوع وابسته به انسولین: بیشتر در جوانترها دیده می‌شود. بیماران مبتلا به نوع 1 باید بطور منظم انسولین تزریق کنند.

نوع 2 مرض قند یا نوع غیروابسته به انسولین: در سنین میانسالی و بالاتر بیشتر دیده می‌شود و می‌توان میزان قند خون را با خوردن قرصهای پایین آورنده قند خون کنترل نمود یا اینکه فقط با پیروی از رژیم غذایی، اقدام به پایین آوردن قند خون کرد.

«ساناز عبدالرضاپور» سوپروایزر آموزش سلامت

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 50277
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید