• 1401/01/22
  • - تعداد بازدید: 1989
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
مرکز آموزشی درمانی آنکولوژی امیر

آیا بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند می توانند روزه بگیرند؟!

.

 

روزه گرفتن یکی از عبادات دینی واجب در اسلام برای مسلمانان است که انجام آن بسیار سفارش شده است. اما آیا گرفتن روزه برای همه افراد واجب است؟ یا برخی از افراد به دلایل مشخص از انجام این فریضه عبادی معذور هستند؟!
 

افرادی که به بیماری هایی مانند:

دیابت نوع یک

نارسایی مزمن کلیوی

پیوند کلیه

سنگ کیسه صفرا

بیماری شدید قلب و ریه

افرادی که خونریزی گوارشی (مانند زخم معده) دارند

صرع پیشرفته

میگرن شدید

بیمار مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی می باشد

در مورد گزینه آخر توضیح کاملتری می دهیم تا به سوال شایع بیماران تحت شیمی درمانی برای روزه داری در ماه مبارک رمضان پاسخ داده شود.

بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان هستند از روزه داری پرهیز کنند زیرا بیمارانی که تحت شیمی درمانی و یا پرتو درمانی قرار می گیرند وضعیت متفاوتی برای روزه داری دارند. بیماران تحت درمان همگی نیاز به مصرف مایعات فراوان در طول روز دارند و مطمئنا امکان روزه داری در این افراد صفر خواهد بود. (لازم به ذکر است که این بیماران طبق رژیم توصیه شده نیاز به تغذیه مناسب و مصرف مایعات زیاد در دوره بیماری را دارند.) 

افرادی که که شیمی درمانی آن ها با داروهای خوراکی است، بدلیل اینکه باید داروهای خوراکی را به صورت ساعتی مصرف کنند، روزه داری در آنها می تواند روند درمان را به خطر بیاندازد و نباید روزه بگیرند.

 

حال باید ببینیم بیمارانی که درمان آنها به پایان رسیده و قطع درمان شده اند می توانند روزه بگیرند؟!

در بیمارانی که حال عمومی خوبی دارند با توجه به نوع بیماری، مدت سپری شده از زمان بهبود بیماری و داروهای مصرفی توسط بیمار، باید با مشورت، رعایت و نظارت پزشک معالج تصمیم گرفته شود.

به عنوان مثال بیمار با سرطان AML یا ALL که قطع درمان شده اند، بدلیل اینکه تا مدت ها پس از بهبودی بدن در حال ریکاوری بوده و مغز استخوان سلول سازی می کند، نمی توانند روزه بگیرند.

 
ساناز عبدالرضاپور-سوپروایزر آموزش سلامت
 
  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 57931
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید