• 1402/10/18
  • - تعداد بازدید: 541
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
برای اولین بار در خاورمیانه انجام شد:استفاده موفقیت آمیز دستگاهCRRTدر کودک مبتلا به سرطان با پلاکت پایین بیمارستان آنکولوژی امیر

استفاده موفقیت آمیز از دستگاه CRRT با هدف کنترل عفونت خونی شدید در کودک مبتلا به سرطان بیمارستان آنکولوژی امیر

 

رییس بیمارستان آنکولوژی امیر از استفاده موفقیت آمیز از دستگاه CRRT (همودیالیز) و فیلتر cytosorb با هدف کنترل عفونت خونی شدید و حذف فاکتورهای التهابی آسیب زا در بیمار مبتلا به سرطان دارای پلاکت پایین برای اولین بار در سطح خاورمیانه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی آنکولوژی امیر، دکتر «علی امانتی» با اعلام این خبر گفت: به دنبال حذف فاکتورهای التهابی آسیب زا در کودک 10 ساله اهل بندرعباس، مبتلا به سرطان خون و دارای عفونت خونی شدید (sepsis)، دستگاه CRRT (همودیالیز) به صورت موفقیت آمیز مورد استفاده قرار گرفت.

فوق تخصص عفونی کودکان با تاکید بر اینکه این اقدام برای اولین بار در سطح خاورمیانه انجام شده است، بیان کرد: با توجه به پلاکت پایین بیمار و استفاده از سیترات، خطر به کارگیری دستگاه CRRT و در نتیجه مرگ بیمار بسیار بالا بود اما تیم متخصص پزشک و پرستاران مجرب بیمارستان آنکولوژی امیر توانستند به این موفقیت دست یابند.

دکتر امانتی در ادامه وضیعت بیمار را اینگونه شرح داد: بیمار پسر 10 ساله که از دو سالگی با خونریزی از بینی به پزشک مراجعه کرده و با تشخیص کم خونی فانکونی  (Fanconi Anemia)تحت ‏درمان بوده است، سپس با علائم قارچ سیاه (Mucor) و نیز کبودی اندام ها در شهریور سال 1402 به بیمارستان آنکولوژی امیر شیراز منتقل می شود.  

او با اشاره به اینکه در سیر بستری بیمار تشخیص سرطان خون ثانویه (AML) تایید می شود و پس از کنترل عفونت قارچی تحت شیمی درمانی قرار می گیرد، اضافه کرد: با شروع شیمی درمانی، مجدد بیمار دچار عفونت قارچی ریه شده و شیمی درمانی او قطع می شود و علی رغم کنترل عفونت قارچی، بیمار دوباره بدحال شده و به بخش مراقبت های ویژه کودکان انتقال می یابد.

رییس بیمارستان آنکولوژی امیر تاکید کرد: در درمان بیماران با عفونت شدید ( sepsis) یکی از چالش هایی که در روند درمان این بیماران وجود دارد مقادیر زیاد فاکتورهای التهابی آسیب زاست که از درمان‌های ثابت شده برای کاهش این مواد، استفاده از فیلتر های جاذب مخصوص از طریق دستگاه CRRT می باشد که‌ در حال حاضر در بیمارستان های سطح اول دنیا و توسط تیم متبحر انجام می شود.

دکتر امانتی اظهار داشت: باعث افتخار دانشگاه علوم پزشکی شیراز است که بیمارستان آنکولوژی امیر برای اولین بار در کشور و در سطح خاورمیانه، بیمار مبتلا به سرطان و دارای پلاکت پایین ( ۱۴۰۰۰) را از طریق استفاده از دستگاه CRRT و با تلاش بی وقفه تیم پزشک و پرستار مجرب تا شرایط مطلوب بهبودی همراهی می کند.

او شروع این دوره درمانی را افق روشنی در درمان کودکان کشور دانست و ابراز داشت: تیم متبحر و متخصص پرستار و پزشک بخش مراقبت های ویژه بیمارستان آنکولوژی امیر تمام تلاش خود را در راستای بهبودی بیمار به کار می گیرد و از هیچگونه تلاشی فرو نمی گذارد./گلستانی

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 92762
کلیدواژه