• 1397/11/24
  • - تعداد بازدید: 496
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تجلیل از 18 سال تلاش دست اندرکاران آزمایشگاه غربالگری نوزادان دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مهندس «امیرحسین گنج کریمی» پیشگام در تامین و ارتقای سلامت نوزادان

.

همزمان با گرامیداشت دهه مبارک فجر، از تلاش ها و دستاوردهای 18 ساله آزمایشگاه غربالگری نوزادان تقدیر شد.

دکتر «منصور کشفی» مشاور عالی رییس دانشگاه در این آئین ضمن تقدیر از تلاش های صورت گرفته و دستاوردهای 18 ساله آزمایشگاه غربالگری در ارتقای سلامت استان، بر تلاش برای بهبود فرایندها و عملی ساختن ایده های جدید تاکید کرد.

 

دکتر «حمیدرضا کازرونی» استاد پیشکسوت گروه علوم آزمایشگاهی و از بنیانگزاران آزمایشگاه غربالگری نوزادان نیز در این آئین با اشاره به پیش زمینه و انگیزه ایجاد و تحقیقات اولیه صورت گرفته برای راه اندازی این آزمایشگاه گفت: پیش از راه اندازی این آزمایشگاه، برای نمونه گیری از نوزادان سه دیدگاه وجود داشت، خون بندناف، خون وریدی و خون پاشنه پا، که سرانجام خون پاشنه پا انتخاب شد و آزمایش های مربوط به کم کاری تیروئید نوزادان تازه متولد شده نیز به صورت رندوم از بیمارستان حافظ آغاز شد.

 

دکتر کازرونی با اشاره به آغاز انجام آزمایش G6PDدر سال 1379 گفت: با ارائه گزارش سازمان انتقال خون در خصوص افزایش آمار ترانسفیوژن خون در فصل بهار، مهندس «گنج کریمی» پیشنهاد انجام این آزمایش برای تشخیص زودهنگام بیماری فاویسم را مطرح کرد، همچنین به پیشنهاد دکتر «نرجس پیشوا»؛ متخصص غدد اطفال، آزمایش بررسی بیماری «گالاکتوزمیا» نیز به مجموعه آزمایش های سلامت نوزادان در این مرکز آزمایشگاهی افزوده شد و با افزایش پوشش این خدمات، حتی کودکان متولد شده در زندان نیز غربالگری می شدند.

 

دکتر کازرونی با تقدیر از همراهان خود طی این سالیان افزود: امید است با توسعه همکاری های معاونت بهداشت، معاونت درمان و دانشکده پیراپزشکی و ایجاد یک تیم مشاوره ای، آینده ای روشنتر از امروز نیز رقم بخورد.

مهندس «امیرحسین گنج کریمی» مدیر مرکز آموزشی درمانی آنکولوژی امیر نیز با اشاره به چالش های ابتدای کار آزمایشگاه غربالگری، تلاش های دست اندرکاران این آزمایشگاه را گامی به سوی تبدیل تئوری به عمل عنوان کرد که به صورت پروتکل کشوری درآمد و گفت: تا کنون بیش از یک میلیون و سیصد نوزاد مبتلا به کم کاری تیروئید و فنیل کتونوری به همت تلاش های این مجموعه شناسایی شده اند.

او ادامه داد: با افزودن آزمایش تشخیص PKU (تست تحمل فنیل آلانین) به آزمایش های قبل از ازدواج می توان زوج های حامل فنیل آلانین را شناسایی کرد.

دکتر «جمال الدین گوهرنژاد» و دکتر «فریبا مرادی اردکانی»، از دیگر سخنرانان این آئین بودند که تلاش های بنیانگزاران و دست اندرکاران این آزمایشگاه غربالگری را پاس داشتند.

همچنین دکتر «قهرمانی»؛ استاد پیشکسوت گروه علوم آزمایشگاهی نیز بر اهمیت و ارزش کار تیمی در به ثمر رسیدن اهداف آزمایشگاه غربالگری تاکید کرد.

در ادامه این گردهمایی، دکتر «صدیقه شریف زاده» رییس دانشکده پیراپزشکی نیز گفت: دستاوردهای این 18 سال که در راستای خدمت رسانی به جامعه بوده است، ثمره تلاش های مسوولان، اساتید و کارشناسانی است که با رفع چالش ها، گام های اساسی در تامین و ارتقای سلامت نوزادان برداشته اند.

در این آئین از تلاش های دکتر «کازرونی»، مهندس «گنج کریمی»، دکتر «قهرمانی»، دکتر «گوهرنژاد» و «عربی»؛ رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران PKU در استان فارس، تجلیل شد.

  • گروه خبری : اخبار,اسلایدشو
  • کد خبری : 4525
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید