• 1398/11/07
  • - تعداد بازدید: 115
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
بدانیم و اقدام کنیم

توصیه هایی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان با کمک انتخاب رژیم غذایی سالم

.

 

در این مطلب با توصیه­ هایی در مورد رژیم غذایی سالم که به ما کمک می کند تا خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش دهیم، آشنا می شویم.

مواد غذایی اصلی:

خوراکی ­ها به چهار دسته­ اصلی تقسیم می­ شوند:

نان و غلات

میوه­ و سبزی

شیر و فرآورده­ های آن، نظیر پنیر، ماست و کره

گوشت قرمز، ماهی، ماکیان و مواد غذایی جایگزین آنها مانند تخم ­مرغ، حبوبات و دانه­ های روغنی

کره، مارگارین، شکر، چای، قهوه، آشامیدنی ­های کربوناته و الکل در این دسته بندی نیستند، زیرا آنها در تغذیه نقش کلیدی ندارند؛ اگرچه به غذا طعم گوارایی می­ دهند و تمام آنها به ویژه چای و قهوه در صورت مصرف مداوم روزانه، مقادیر قابل توجهی کالری و چربی به غذای روزانه­ می­ افزایند.

افراد با روش ­های مختلف زندگی و عادات غذایی متفاوت می­ توانند از راهنمای غذایی زیر استفاده کنند و با در نظر گرفتن علایق شخصی خود، چیزهایی را که دوست دارند، انتخاب کنند.

این قابلیت انعطاف، به ما امکان می­ دهد که این راهنمای غذایی را ترک نکنیم؛ در واقع، انتخابی عاقلانه­ می­ تواند خطر ایجاد سرطان را کاهش دهد.

 

 

مصرف چربی را کاهش دهیم:

شواهد نشان می­ دهند که سرطان ­های مهم، رابطه نزدیکی با رژیم غذایی پرچرب دارند. از سویی دیگر خطر سرطان ­های روده­ بزرگ و مقعد، با کم کردن مصرف چربی کاهش می­ یابد؛ همچنین رژیم غذایی کم ­چرب برای جلوگیری از سرطان های تخمدان، پستان و آندومتر یا همان جدار داخلی رحم در بانوان، پروستات در مردان و نیز سرطان لوزالمعده در بانوان و مردان، مفید است.

البته مکانیسمی که طی آن، رژیم کم­ چرب خطر این سرطان ها را کاهش می ­دهد، هنوز در دست بررسی است.

براساس یافته ها، چربی سبب تحریک ترشحات صفراوی می­ شود و می ­تواند محصولات باکتریایی سرطان ­زا را افزایش دهد.

انواع چربی:

چربی به شکل­های مختلفی وجود دارد:

1. به صورت چربی آشکار (قابل رؤیت) در گوشت قرمز و گوشت ماکیان.

2. به صورت چربی پنهان (غیرقابل رؤیت) در لبنیات و غذاهای پخته شده.

3. به صورت چربی افزودنی در سس ­های چرب، کره، عصاره گوشت و روغن.

راه­های زیادی وجود دارد تا بتوانیم مصرف چربی روزانه خود را کاهش دهیم و تنها تعداد کمی از این تغییرات، تمام چیزی است که لازم داریم!

«چربی»، کالری متراکم است؛ اگر نیاز به کاهش وزن داریم، کاهش مصرف چربی و دیگر مواد کالری­ زا به ما کمک بزرگی می­ کند.

کم کردن مصرف روزانه چربی برای کاهش میزان کلسترول خون و نیز پایین آوردن خطر بیماری ­های عروقی قلب مفید است.

غذاهای فیبردار، بیشتر بخوریم:

مصرف غذاهایی که فیبر زیادی دارند، برای محافظت بدن در برابر سرطان، به ویژه سرطان­ های روده بزرگ، مقعد و معده توصیه می ­شود.

فیبرها بخشی از غذا هستند که هضم نمی ­شوند؛ آنها در دستگاه گوارشی توقف می­ کنند و مانند اسفنج، آب را جذب کرده و در نتیجه سبب افزایش حجم مدفوع و تحریک حرکات روده ­ای می­ شوند.

پژوهشگران، همچنان در پی تشخیص خواص ضدسرطان غذاهای فیبردار هستند.

این تحقیقات از این جهت مشکل است که شکل­ های مختلفی از فیبر وجود دارد و هر یک دارای عملکرد ویژه خود است.

بنابراین توصیه می­ کنیم از انواع مختلف غذاهای فیبردار مانند حبوبات، میوه­ و سبزی و سبوس غلات استفاده کنیم.

روزانه چندین واحد میوه­ و سبزی مصرف کنیم:

سبزی های دارای برگ سبز و زرد رنگ، نسبت به میوه ­ها دارای ویتامین A، اسیدفولیک (نوعی از ویتامین­های گروه B) و آهن بیشتری هستند؛ پس توصیه می شود که روزانه، دست کم دو واحد غذایی را به مصرف سبزی اختصاص دهیم.

بسیاری از سبزی ها و میوه ­ها، علاوه بر اینکه منابع خوبی برای فیبر غذایی هستند، با سرطان مبارزه می­ کنند.

 

«ساناز عبدالرضاپور»، سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان آنکولوژی امیر

 
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 19089
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید